Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11 11:36 -  Печена риба в саркофаг.
Автор: riba365 Категория: Хоби   
Прочетен: 47 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 10.11 11:39


                                     Печена риба ципура в сол на фурна 

Може и с всякаква по едра риба около и над 500гр.
Продукти: за 2 порции
  • 2 ципури
  • 1 кг сол
  • 2 яйце
  • 2 стръкчета розмарин
  • 1 лимон             
    Рецепта: image
  • Рибите (2 бр) трябва да се купят охладени, а не замразени. Естествено, нужно е да се измият добре. Солта (1 кг) се изсипва в голяма купа. В нея се добавя белтъкът от яйцата и хубаво се разбърква с вилица. Половината от солта се слага в тава и се изравнява. В коремчетата на рибките се слагат по 1 стръкче пресен розмарин и по 1 шайба лимон, след което те се настаняват върху солта в тавата. С останалата сол ципурите се покриват отгоре. На всяка рибка се оставя непокрито само оченцето, защото по него ще се ориентираме за това дали тя е опечена добре. Правилото е - когато окото побелее, тогава ястието е готово.

    Най-хубавото на така приготвената риба е това, че кожата й сама се отделя и остава само приятната изненада от невероятно крехкото й месо. Освен това ароматът на лимон и розмарин се запазват напълно, тъй като няма откъде да излязат навън по време на печенето.

    По този начин могат да се приготвят и други видове риба, но също така и пиле, и агнешко месо. Ефектът винаги е един и същ - божествено усещане за вкус.

    Колкото до голямото количество сол - не бива да се безпокоите - рибата поема точно толкова, колкото й е нужно. И в никакъв случай не става пресолена. Е, накрая употребената сол се изхвърля, но това не е голяма загуба. Важното е да е вкусно и приятно. image




Гласувай:
2
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: riba365
Категория: Хоби
Прочетен: 8022
Постинги: 42
Коментари: 11
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Ноември, 2017  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930