Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2017 10:36 - ВЪРТЯЩИ СЕ БЛЕСНИ С АРОМАТИЗАТОРИ
Автор: riba365 Категория: Хоби   
Прочетен: 569 Коментари: 0 Гласове:
0



  ВЪРТЯЩИ СЕ БЛЕСНИ С АРОМАТИЗАТОРИ  

image

Идеята да се използват ароматни вещества за привличане на хищника отдавна занимава умовете на производители и риболовци, особено на спинингистите. В гонитбата на съвършената спинингова примамка са правени различни опити, като вimage тялото й разполагани различни джобове и кухини, в които се разполагат течните ароматни вещества. Оттам те лесно могат да изтекат във водата по време на воденето. Първоначално тази модернизация засегнала или само люлеещите се блесни или едрите примамки за морски риболов. Това се обяснява с големите геометрични размери на примамките и с факта, че не е необходима много голяма точност за изработването на елементите от конструкцията, в които се слагали ароматните вещества. През последното десетилетие ситуацията се промени. На пазара се появиха няколко модела въртящи се блесни, които използват ароматни вещства.

 

 

Универсалната блесна "Crack"

Блесната "Crack" е безупречно изработена от италианската компания Netts.
Тежестта-сърдечник във вид на контейнер може да се използва за течности или други излъчващи аромат вещества, които постепенно се отмиват и оставят ароматна следа; за промяна на теглото, като се прибавят различни тежести, за промяна на звуковия ефект, като се напълни с дребни топчета. Ако контейнерът е празен и леко се отвори, може дасе получат различни по честота акустични сигнали. Освен това свалящата се тройка позволява блесната да се използва с други примамки. Диапазонът на масата й е: 3,5 г, 5 г, 7 г, 12 г. Листенцата са златисти и сребристи.

 

 


imageВъртящите се блесни "Bro Fish"

Блесната е полско производство и е пример за комбинирани спинингови примамки, приimage които се получават акустични колебания от въртенето на листенцето, както и светлинни отблясъци. Но в този вид блесна могат да се използват и течни ароматизатори, което според производителя трябва да повиши уловистостта им чрез въздействие на обонятелните органи на хищника. Блесната има извит лепесток, формата му е традиционна за блесни от този клас. Конструктивно новововъведение в блесната е формата на тялото й, която се състои от два свързани елемента, които могат да се преместват по отношение един към друг. Външният конструктивен елемент има отвор, през който се извършва “зареждането” на тялото на блесната с ароматизатора. Ароматизаторът се задържа в кухината между двата елемента, което позволява да се заметне няколко пъти, без нужда от презареждане. Тези блесни могат да се използват и без ароматизатори. Произвеждат се в различни цветови оформления на лепестоците.

 

 

 

imageВъртящата се блесна "BOMBA"                   image

Въртящата се блесна "BOMBA" (Cormoran) има конструкция на корпуса, аналогична на блесните Crack и също позволява да се използва течен ароматизатор. Разликата между тези две блесни е само във формата на лепестока. Cormoran предлага на спинингистите няколко разновидности на блесната, които се различават по основното цветово решение на лепестока (BOMBA FLASH) или тялото на блесната (BOMBA FLUO).

 

 


image

Освен това има модели във вид на две последователно свързани блесни (BOMBA TANDEM, които са подходящи за риболов на щука.

 

 

 

 

 image

Някои модели тройка куки имат оперение във вид на мухи

 

 

 Издателство “РАСПЕР”




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: riba365
Категория: Хоби
Прочетен: 78682
Постинги: 44
Коментари: 14
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031